Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30, Paula’s Choice, review

Vreți să știți care este crema mea hidratantă și cu SPF pe care o port zilnic? Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 with Antioxidants de la Paula’s Choice. Deși iubesc toate produsele Paula’s Choice, asta e feblețea mea. În fiecare zi o port. Mai puțin în weekend-uri, când folosesc altă cremă Paula’s Choice cu SPF. Vă spun altădată care. O am în rutină de aproape 1 an. 

Nici nu știu cu ce laudă să încep, atât de tare îmi place această cremă. Este o cremă colorată cu protecție solară pentru pielea mixtă spre grasă, care prezintă semne de îmbătrânire. Nu are putere mare de acoperire, ci doar uniformizează nuanța tenului. Pentru mine e perfectă. Nici nu am nevoie de mai mult. Are un SPF mineral bazat pe oxidul de zinc. Se întinde ușor și intră destul de repede în piele. Se adaptează nuanței tenului. Are un aspect satinat, mat. Este hidratantă și mai are și antioxidanți. Toate astea într-o singură cremă. Deci se poate! O folosesc pe toată fața, inclusiv pe ochi. Dacă ar avea un gramaj mai mare mi-aș da și pe corp cu ea! Ce să mai, sunt complet îndrăgostită! Singurul minus pe care i-l pot găsi e că nu se găsește la 2 litri ca virgulă Coca-Cola. Am recumpărat-o, cred, deja de 3 ori și nu dau semne cum că m-ar atrage alta mai mult. Mi-ar fi plăcut să fie cu SPF 50, ca să nu o înlocuiesc cu alta pe timpul verii.

Și acum câteva detalii despre SPF.
Și pentru că, în curând, vine și vara cea mult așteptată, după o iarnă cu milioane de grade Celsius pe minus, ce poate fi mai actual decât Sfântul SPF (sunburn protection factor = protecția solară). Cu S mare, deoarece e un domn și îl respectăm. Și el ne respectă pe noi, apărându-ne de radicalii liberi și de razele nocive ale soarelui. Nu mă înțelegeți greșit: nu urăsc soarele, din contră: îl iubesc! Iubesc vara, e anotimpul meu preferat, tocmai din cauza soarelui și a bucuriilor pe care le aduce în sufletele și în viața noastră, fiind cel mai bun antidepresiv, în opinia mea. Cine ajută la sintetizarea vitaminei D necesară unei dezvoltări normale? Ați ghicit: soarele! Dar să nu uităm că, poate fi și dăunător în același timp. Deh, nimeni nu e perfect: nici măcar soarele. Ba cred că eu sunt perfectă… mmm, nu, nici măcar eu. 🙂
Radicalii liberi ce sunt? Ok, o lecție de chimie, pe scurt, vă rog! Sunt niște substanțe chimice instabile, la nivel molecular (nu îi vezi, nu îi simți), care încearcă mereu să devină stabile, pentru asta acționând ca niște motherfuckers, distrugând membranele celulare, rănind sau chiar omorând celula. Celula rănită devine, la rândul ei, radical liber și uite-așa avem parte de o reacție în lanț de toată frumusețea. Dar noi suntem fete deștepte și știm să le venim de hac cu antioxidanții. Nu-i așa? Antioxidanții ajută radicalii liberi să devină stabili, fără a se transforma, la rândul lor, în radicali liberi, stopând astfel damage-ul. Cei mai cunoscuți antioxidanți? Vitamina E și vitamina C. Bravo! Nota 10, luați loc!
      Bun, acum că ați priceput care e treaba cu soarele și cu radicalii liberi, mergeți și aplicați-vă o cremă cu SPF 30, chiar SPF 50 dacă aveți. Deja putem trece de la SPF-ul 30 folosit pe timpul iernii/primăverii la cel de 50, deoarece soare e destul și o să fie și mai și, o dată cu vara.
– Chiar și într-o zi noroasă, razele soarelui sunt prezente și afectează pielea.
– SPF-ul poate fi chimic sau mineral. Cel mineral e bazat pe titanium dioxide și pe zinc oxide, iar cele chimice conțin: avobenzone, octinoxate, octocrylene, oxybenzone, octisalate și multe altele. Tenul meu îl suportă pe cel mineral, cel chimic fiind prea iritant pentru mine.
– SPF-ul chimic se aplică cu 20 de minute înainte să ieșiți din casă, deci are nevoie de 20 minute de la aplicare pentru a proteja de soare, pe când SPF-ul mineral începe să protejeze din momentul aplicării.

– Niciun produs cu SPF nu poate proteja de toate razele ultraviolete, astfel: SPF 15 protejează de 93,3% din razele UV, SPF 30 protejează de 96,6%, SPF 50 de 98%.

– Produsul cu SPF se aplică ultimul în rutina de îngrijire a tenului, lăsați să treacă câteva minute (10 sau 15) de la aplicare și apoi începeți să vă machiați.

– FYI: dacă în rutina voastră aveți două produse cu SPF, de ex. crema cu SPF 30 și apoi fond de ten cu SPF 30, totalul protecției solare de pe tenul vostru nu e suma celor doua: 60, ci tot SPF 30, din păcate.
– Sub SPF 15 nu putem vorbi de protecție solară, iar dacă mă întrebați pe mine nici SPF 15 nu protejează cine știe ce. Dacă chiar vă doriți protecție, folosiți SPF 30 toamna, iarna, primăvăra și SPF 50 vara. Fiți generoase cu aplicarea, nu puneți un strat subțire. Cantitatea de SPF necesară să protejeze exact cât indică numărul (15, 30, 50) ar fi cam 1,25 ml/aplicare, de la Corina citire. 🙂
– Nu plajă, nu solar, ne-am înțeles? Bronzul nu este altceva decât reacția de apărare a corpului la razele soarelui. Exploziile solare s-au înmulțit, soarele nu mai e ce era pe vremea părinților noștri, deci nu vă mai comparați cu ei, că ei au făcut aia și aia și nu au pățit nimic. Ia gândiți-vă bine: mai e ceva ca pe vremea părinților noștri? Nu cred.
– Folosiți autobronzante, în schimb.
– Nu există anti-aging fără protecție solară. Punct.
– SPF-ul nu împiedică formarea vitaminei D în corp. Nici un SPF nu protejează 100% de razele soarelui, iar cele 2 până la 7 procente de raze care ne intră în piele sunt suficiente pentru sintetizarea vitaminei D.
– Dacă înotați, dacă ați transpirat sau v-ați udat pe față, reaplicați produsul cu protecție solară.
– Ah, și nu vă mai atingeți tot timpul fața cu mâinile! Mâinile jos! Nu vrem bacteriile de pe mâini să ajungă și pe ten, nu? Nu vrem să ne întrebăm cum a apărut acest coș pe fața noastră.
Cam ăsta ar fi minimul pe care e nevoie să îl cunoașteți referitor la protecția solară. Bineînțeles că mai sunt și alte lucruri despre SPF, dar sunt detalii tehnice. Oricum, sunteți mult mai câștigate dacă le-ați băgat la cap pe astea.
     La final, încă un mic dar important sfat: pentru că suntem unici, fiecare dintre noi e o individualitate, ceea ce mie mi se potrivește sau îmi face bine, ție s-ar putea să nu îți fie la fel de benefic. Testați înainte să cumpărați. Nu mă credeți pe cuvânt. Cercetați. Informați-vă. Luați mostre și verificați.
       Majoritatea acestor lucruri le-am aflat de la Corina Allan, bloggerul din spatele Pasagera.ro, un blog-enciclopedie, plin ochi cu informații esențiale pentru îngrijirea tenului și nu numai. Vi-l recomand din toată inima.
       Așadar, sub sloganul „Today begins the rest of your life”, băgați și voi la cap și începeți să folosiți protecția solară. Să știți că primesc complimente legate de tenul meu. Iar eu mă iubesc din ce în ce mai mult. 😛
       Nu e greu: repetați după mine: se pe fe    🙂   Ai grijă de tine! Ai grijă ce-ți pui pe față! E fața ta.
 
Zona Mov pe Facebook 🙂

Un comentariu la „Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30, Paula’s Choice, review

  1. Please keep on posting such quality storys as this really is a rare thing to uncover these days. I am always searching online for posts that can support me. watching forward to an adaidiontl great site. Very good luck to the author! all the greatest!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *