Bioderma, noua gamă Pigmentbio

      Erau vremuri mai bune când s-a lansat noua gamă Bioderma, Pigmentbio, adică în decembrie 2019. Aproape toată lumea era ok, ne plimbam liberi pe afară, ne vedeam cu prietenii, noi ne mutam la casă nouă… ce să mai, vremuri de vis! Acum trebuie să #stămacasă ca să fie totul bine. Dar nu-i nimic, ne putem dedica mai mult hobby-urilor noastre, pe care le-am tot amânat. Așadar, eu recuperez din articolele cu noutățile sau cu descoperirile mele din lumea de #beauty. Astăzi, a venit rândul mult îndrăgitului nostru brand, Bioderma, care are o nouă gamă pentru o piele sănătoasă, cu aspect uniform. Este pentru multe dintre noi idealul, sau semnătura unui ten tânăr și îngrijit.

     Odată cu trecerea timpului pielea poate căpăta aspect neuniform, pete brune sau melasmă. Cauzele sunt multiple: expunerea la soare, sarcina, poluarea, probleme hormonale, dar și factori genetici. Așadar Bioderma ne propune noua gamă Pigmentbio, special formulată pentru tenul hiperpigmentat. Cu tehnologia LumiRevealTM, Gama Pigmenbio acționează pe cele 3 stadii biologice ale hiperpigmentării:

  1. Limitează inflamația implicată în procesul de melanogeneză
  2. Inhibă producția de melanină
  3. Stimulează reînnoirea celulară

Rutina completă propusă este formată din:

   Spumă de curățare cu efect de exfoliere. Redă strălucirea tenului, îndepărtează blând imperfecțiunile și lasă pielea confortabilă. Conține AHA – exfoliant chimic (acid citric) și microparticule exfoliante (nu se specifică din ce sunt microparticulele) care îndepărtează blând imperfecțiunile. Eu nu am folosit spuma în fiecare zi, ci de maxim 3 ori pe săptămână, microparticulele pot deveni destul de abrazive dacă o folosești des, zi de zi. Ideea era, pe cât putem, să nu agresăm tenul. Plus că nici nu se specifică din ce sunt făcute aceste particule. Pe etichetă scrie că spuma mai poate fi folosită și ca mască de față: aplicată în strat gros, lăsată să acționeze 5 minute și apoi clătită. Poate fi folosită și pe corp.

   Cremă de zi SPF 50+. Oferă efect de luminozitate și corectează petele pigmentare, protejează împotriva ultravioletelor și hidratează. Îmi place cum e formulată crema: printre ingrediente găsim și niacinamide, acid azelaic (despre care v-am vorbit pe Instagram și pe Facebook săptămâna trecută), antioxidanți, ingrediente hidratante, iar la final are parfum. SPF-ul 50 este un mare plus.

   Ser concentrat cu vitamina C. Este un tratament cu vitamina C proaspătă, în concentrație de 2% și AHA (acid glicolic)/BHA (acid salicilic) în concentrație de 10%. Doza recomandată este de 5 picături, aplicate după curățarea feței și a gâtului. Recomandarea Bioderma este să se utilizeze minim o lună și maxim 3 luni. Mai conține și niacinamide, acid azelaic, dar și parfum la finalul listei. Sfatul meu pentru voi ar fi să introduceți acest ser treptat în rutina voastră, datorită concentrației mare de acizi exfolianți și de vitamina C. Mai ales dacă aveți tenul sensibil. Și mai ales dacă nu ați mai folosit până acum exfolianți chimici. Riscul de iritație este mare, așadar, aplicați la început o dată pe săptămână acest ser și continuați doar dacă după prima folosire nu ați avut niciun fel de reacție la el. Exfolianții chimici curăță porii, reduc riscul apariției acneei, iar vitamina C reduce petele, uniformizează culoarea tenului și-i oferă luminozitate. Așadar, vă puteți aștepta la un ten curat, cu un aspect sănătos și luminos. 

   Cremă regeneratoare de noapte. Se recomandă în rutina de seară, singură sau după Serul concentrat cu vitamina C, pentru un efect de iluminare cât și de fermitate. Pe lângă niacinamidele și acidul azelaic pe care le conține toată gama Pigmentbio, crema de noapte mai conține și squalane (antioxidant, hidratant), dar la final găsim din nou parfumul. Știți deja ce nu-mi place la această cremă: recipientul tip borcănaș. Are o textură lejeră, de loțiune, ar fi mers un recipient airless, cu pompiță. 

       În concluzie, prin formularea ei, gama Pigmentbio face ce-și propune: un ten curat, cu un aspect mai uniform și luminos. Dacă vă doriți mai multe detalii, găsiți și pe pagina Bioderma Pigmentbio

Voi aveți vreun produs din gama nouă? V-ar plăcea să o încercați?

🌸

🌸

🌸

.

3 comentarii la „Bioderma, noua gamă Pigmentbio

  1. Nu am incercat încă nici un produs din noua gamă, însă vorbind despre Bioderma sunt sigură că aceste produse nu au nevoie de laude

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *