Alimente proaspete mai mult timp cu FINO

       Îți place să experimentezi în bucătărie, dar nu ai mereu timp de cumpărături? Depozitate corect, alimentele își pot păstra prospețimea pentru o perioadă îndelungată. De aceea, FINO vine în ajutorul tău cu 5 trucuri, care te vor ajuta să îți exersezi abilitățile de bucătar de acum înainte și să îi surprinzi pe cei dragi cu preparate bune și proaspete.

1. Roșiile nu se țin la frigider

     Dacă vrei ca roșiile să își mențină aroma și gustul intacte, este recomandat să le păstrezi la temperatura camerei, în bucătărie sau într-un loc mai răcoros. Ținute la frigider, acestea se înmoaie și își pierd din savoare. În schimb, sosul de roșii poate fi turnat într-o pungă resigilabilă și depozitat în congelator, pentru a-l folosi mai târziu în diferite preparate.

     Pungile resigilabile FINO Zipper au grosimea perfectă, care le conferă rezistență și un sistem de închidere perfect etanș, pentru ca tu să depozitezi cu ușurință alimentele pe care vrei să le păstrezi pentru mai târziu. În plus, le garantează protecție maximă împotriva bacteriilor și le protejează împotriva mirosurilor din exterior.

2. Salata trebuie ferită de umezeală

     Poți păstra salata verde proaspătă până la o săptămână, dacă imediat după cumpărare o învelești în prosoape de hârtie. Excesul de umiditate va fi absorbit, iar frunzele nu se vor mai ofili atât de repede. Pune-o apoi într-o pungă resigilabilă, la frigider. Iar verdețurile, precum pătrunjelul, mărarul sau leușteanul, se pot ține într-un pahar mare cu apă, lângă fereastră.

3. Mâncarea gătită nu se lasă neacoperită

     Transferă preparatele rămase în vase sau boluri din sticlă ori porțelan și acoperă-le cu un strat de folie de plastic, în locul clasicelor caserole. Mâncarea își va păstra gustul nealterat, chiar și la a doua reîncălzire. Folia de plastic FINO este ideală pentru acoperirea vaselor sau a tăvilor, împachetarea și depozitarea produselor de orice fel, păstrând prospețimea și aroma alimentelor.  

4. Pâinea poate fi ținută la temperatura camerei

     Dacă nu vrei ca pâinea să se usuce foarte repede, este recomandat să nu o depozitezi la rece atunci când este proaspătă. În general, aceasta va rezista aproximativ 3-4 zile fără să se strice, așa că nu e necesar să o ții în frigider. În schimb, dacă vrei să o protejezi de umiditatea excesivă din bucătărie, o poți păstra la congelator.

5. Țelina rezistă mai mult în folie de aluminiu

     Îți place să gătești supe și salate de vară? Cu siguranță țelina nu trebuie să îți lipsească din bucătărie, pentru că dă o savoare deosebită mâncărurilor și are numeroase beneficii pentru sănătate. Împăturește-o în folie de aluminiu FINO, pentru a o păstra proaspătă mai mult timp. Simplu de utilizat, aceasta poate fi ajustată cu ușurință în funcție de nevoile tale, având un termen de valabilitate nelimitat.

   Produsele FINO ne ajută să păstrăm alimentele proaspete timp îndelungat, fără a le altera gustul. Create din materiale testate cu grijă în laborator, acestea îți vor face viața în bucătărie mult mai ușoară și mai plăcută.    

    Mai multe detalii pe Fino.eu/ro/ și pe Facebook FINO Romania.

Eu folosesc produse FINO în bucătărie și îmi plac, sunt calitative. Voi?

Ce trucuri pentru alimente proaspete mai știți?

***

18 comentarii la „Alimente proaspete mai mult timp cu FINO

  1. Interesante sfaturile, de undele chiar nu stiam.. eu spre ex rosiile le tin in frigider. Acesta are nush ce lumina ce tine legumele proapete mai mult timp

  2. Chiar nu stiam de aceste mici trucuri care le pot folosi in bucatarie. Produse Fino folosesc de foarte mult timp.

  3. Utile sfaturile tale. Eu folosesc FINO în bucatarie: hârtie de copt, folie alimentară și saci menajeri 😊 Voi căuta să văd ce alte produse mai găsesc din aceasta gamă.

  4. Ce sfaturi bune! Eu sunt obsedata de pus in pungi, acoperit..mi se pare ca la frigider toate iau iz unele de la altele. M-ai surprins si pe mine la asta cu…rosiile. Oare unde le tinem majoritatea? :-)) Voi lua aminte.

  5. Eu nu tin roșiile la frigider. Dar sa stii ca restul ideilor mi-au fost de folos. Cea mai faina chestie este cea cu folia de aluminiu.

  6. Nu stiam aceste detalii interesante si le voi urma si eu. Mai folosesc si eu produse Fino, dar asta depinde daca marketul din care imi fac cumparaturile le are sau nu

  7. Super! Am notat! Avand un bebe de doar 8 luni si incepand diversificarea pastrarea alimentelor proaspete cat mai mult timp e un subiect interesant ptr mine chiar important as putea spune. ☺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.