Paula Begoun în România

       Da, fete dragi, Paula Begoun a fost în România și eu am fost acolo, ba chiar am stat de vorbă cu ea. La început de mai. Dacă nu știți deja, eu apreciez foarte mult produsele create de Paula și am întreaga rutină de îngrijire a tenului compusă din produse Paula’s Choice, cu mici variațiuni de la alte brand-uri alese pe „sprânceană” 🙂 Le folosesc deja de 5 sau 6 ani și tenul meu arată și se simte bine. Întâlnirea cu Paula a fost una dintre cele mai fericite și pline de încărcătură sentimentală evenimente din ultima vreme, din viața mea. O apreciam pentru multe lucruri, iar acum când am avut ocazia să o și cunosc puțin, o admir și mai mult. Când admiri o persoană, așa cum o admir eu pe Paula, ai tendința să o pui pe un piedestal, undeva deasupra. Dar Paula este doar un om dintre și printre noi, cei obișnuiți. Este o fire deschisă, care zâmbește și râde mult, explică și argumentează și stă de vorbă cu oricine.

      Ce o deosebește de restul brand-urilor a fost faptul că și-a fundamentat producerea tuturor produselor pe cercetări și știință. Că produsele create de ea au la bază studii științifice, studii care, ori de câte ori ar fi replicate, ar avea de fiecare dată aceleași rezultate. Asta e una dintre cerințele de bază ale studiilor științifice. Lucruri clare, concrete, unde nu există loc de dubii sau interpretări. Ea citește și este la curent cu ultimele cercetări din domeniul medical, al dermatologiei sau din orice alt domeniu care studiază ingredientele cosmetice, efectul acestora sau orice alte aspecte relevante pentru un skincare corect și eficient. Mai mult de atât, fiecare produs al ei este însoțit de numele cercetărilor care susțin producerea lui cu acele ingrediente, deci oricând, oricine poate verifica/citi studiile respective. Studii care sunt publicate în jurnale științifice acreditate, de renume din domeniul respectiv. Să luăm, de exemplu, noul booster cu peptide și să dăm scroll în josul paginii la ingrediente – v-am pus și print screen. În dreapta listei de ingrediente, se află și lista cercetărilor care susțin afirmațiile despre produs. Dacă veți căuta studiile respective pe internet, le puteți citi și afla rezultatele lor, rezultate care au stat la baza creării booster-ului cu peptide. 

     Cred că marketing-ul ei este singurul autentic dintre toate. Din lume. Adică produsul respectiv Paula’s Choice face exact ce spune că face. Asta e și misiunea cu care Paula a pornit la drum, acum 40 de ani: „Truth in beauty” („Adevărul despre frumusețe”). Paula Begoun a avut și încă are curajul să spună adevărul despre produsele și ingredientele cosmetice, chiar dacă acest adevăr vă zdruncină credințele sau vă dezamăgește – „Honest, even when the truth is shocking or disappointing„. Pentru asta o admir eu. La conferința de presă din România am ascultat-o cu drag, vorbind despre lucrurile pe care le-a învățat de-a lungul timpului, lucruri pe care le-a încorporat în produsele ei. Argumentează totul și totul are logică. Pentru că folosesc și eu de atâta vreme produsele ei, am aflat și eu multe lucruri/adevăruri despre industria cosmetică, despre ce funcționează pentru piele și despre ce nu, lucruri pe care vreau să le împart cu voi. Așadar, voi începe o nouă serie de articole pe blog și nu mă voi hazarda să anunț un termen de apariție (gen marțea, o dată pe săptămână, sau de 3 ori pe lună) pentru că nu vreau să par neserioasă dacă nu postez la timp. Ce vă promit, este că, periodic, voi alege câteva mituri și vi le voi prezenta pe blog. Seria de articole va fi, deci, despre truth in beauty, despre diverse mituri din skincare & industria cosmetică, mituri demontate de cercetări. Despre lucrurile învățate de mine în ultima vreme care au contribuit la tenul curat pe care-l am acum. 

    Paula spune că 80% din ceea ce credeți că îmbătrânește, în realitate nu e, cel mai mare factor al îmbătrânirii fiind soarele. Așa că folosiți SPF. Vă las link-ul unde o puteți asculta direct pe Paula la conferința din România: AICI. Cu ocazia conferinței a prezentat și noua gamă Defense, care va fi lansată în toamnă, gamă destinată contracarării efectelor poluării. În gamă sunt 4 produse: un cleanser Defense Hydrating Gel-to-Cream Cleanser, un ser cu antioxidanți și acid salicilic (0.5%) Defense Antioxidant Pore Purifier, o cremă hidratantă de noapte cu o textură superbă de gel souffle Defense Nightly Reconditioning Moisturizer și o cremă hidratantă cu SPF, deci pentru zi Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30. Testez și eu aceste produse și sunt tare mulțumită de ele. Vor urma și review-uri ale acestora.

Voi cunoașteți produsele Paula’s Choice? Ați folosit vreunul? 

21 de comentarii la „Paula Begoun în România

  1. Am inceput si eu de curand sa le folosesc si sunt placut impresionata. Momentan caut un serum/tratament pentru linii fine de la Paula’s Choice pentru ten gras, iar daca ai vreo recomandare, ti-as multumi tare mult.

    • Pentru linii fine mie mi-a făcut foarte bine Clinical 1% Retinol Treatment, e pentru toate tipurile de ten. Iar de recomandat, eu nu sunt o autoritate în domeniu, nu pot recomanda nimic, eu pot doar să vă spun ce folosesc eu, de ce și cum mi s-a părut produsul. 🙂 Eu iubesc acest tratament cu 1% retinol, am scăpat de multe riduri fine datorită lui. Poți cere sfaturi și pe pagina de Facebook Paula’s Choice, printr-un mesaj. Succes, Alina! Să mă ții la curent, te rog. 🙂

      • Buna si mersi frumos de raspuns! Mi-a facut cu ochiul acest produs, insa aveam reticente pentru ca mi s-a parut prea puternic pentru varsta mea (27 de ani). Nici nu stiu daca se aplica acel mit ca tenul se obisnuieste cu ingrediente puternice si nu mai reactioneaza dupa folosire indelungata.

        Mersi si te pup!

        • Eu cred că-l poți folosi lejer și la vârsta ta. Oricum, vârsta e un mit când vine vorba despre produsele cosmetice, voi vorbi despre acesta pe blog, la un moment dat, sper să mai stai pe aici ca să citești. Pielea conține și are nevoie de aceleași ingrediente de la naștere, până la final. Și încă un mit menționat de tine (voi vorbi și despre acesta pe blog) este că „pielea se obișnuiește cu un anume ingredient sau produs”. Știi cum e asta? E ca și cum ai spune „eu de mâine nu mai mănânc ardei, corpul meu s-a obișnuit cu ardeiul timp de 27 de ani, nu mai am nevoie de ardei”… Înțelegi? Pielea nu se obișnuiește cu un produs sau ingredient. Dacă ingredientul sau produsul e bun, îl folosești în continuare, el își face efectul, chiar dacă tu nu îți dai seama. Dacă nu-l vei mai folosi, vei vedea efectele lipsei lui. 🙂 Trebuie să mă apuc de seria de articole cu adevărul despre cosmetice, ca să aflați cum să vă îngrijiți corect tenul. Nu că eu aș fi vreo expertă, dar cunosc lucruri care mi-au prins tare bine. 🙂 Ținem legătura, Alina!

  2. Iubesc evenimentele acestea prin care poti primi informatii de la specialisti si recomandari exact pentru tipul tau de piele, ca sa stii exact ce produse ti se potrivesc. Astept cu mare interes review-urile tale detailate.

  3. Paula Begoun, cunoscuta ?i sub numele Cosmetic Cop, este o autoritate in domeniul ingrijirii pielii. Paula este in spatele fiecarei formule Paula’s Choice ?i conduce o echipa extinsa de cercetare care se bazeaza doar pe studiile ?tiin?ifice publicate in jurnalele medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *