Pierre Fabre, Elgydium Whitening, pastă de dinți

       Micile noastre plăceri, consumul de ceai, cafea, tutun, anumite alimente sau alte produse intens colorate, pot dăuna albului dinților. Eu recunosc că nu pot sta fără cafea. De aceea mi-am cumpărat mereu paste de dinți cu efect de albire. În ultima vreme am folosit pasta de dinți Elgydium Whitening, periuța de dinți pentru albire Elgydium Whitening și apa de gură Eludril Classic. Produsele fac parte din portofoliul Pierre Fabre, brand francez de îngrijire și igienă dentară.

    Pasta de dinți nu este foarte mentolată, lucru pe care-l apreciez mult, pentru că, de fel, nu-mi plac chestiile mentolate, mereu caut paste de dinți mild, adică nu mentolate puternic. Folosită în mod constant, pasta de dinți Elgydium elimină petele dentare superficiale, datorită formulei sale cu bicarbonat de sodiu micropulverizat, ce nu afectează smalțul dinților. Există și în varianta cu aromă de lămâie, pe care mi-aș dori să o încerc. Nu face multă spumă datorită conținutului de bicarbonat, dar curăță foarte bine dinții. Nu spuma este cea care curăță, ci ingredientele conținute. O treabă bună în completarea îngrijirii o face și periuța de dinți, care are o duritate medie (medium). Ea are perii în zig-zag și rotunjiți printr-o tehnologie specială, pentru un periaj dentar neabraziv. Eu foloseam de obicei periuțe cu duritate soft, ceea ce înseamnă că pe aceasta medium o simt ușor abrazivă, dar am constatat că curăță bine dinții și mai puțin tartru. Chiar mă gândesc ca, pe viitor, să-mi iau doar periuțe de duritate medium. Așadar, folosite împreună fac o echipă bună, mai puțin tartru, mai puține pete pe dinți, dinții mai fini. 

     O rutină adecvată de igienă orală și de îngrijire a dinților înseamnă mult mai mult decât o pastă de dinți bună și periuța potrivită. Este indicat să folosim, regulat, apa de gură, ața dentară, detartrajul și să mergem la stomatolog. Pentru dinți sănătoși este nevoie de o rutină complexă, de care să te ții cu seriozitate. Eu, recunosc că nu am o rutină de îngrijire atât de complexă, și din comoditate, cât și din neștiință, în unele cazuri. De exemplu, în trecut, eu credeam că apa de gură nu e pentru toată lumea, ci doar pentru cei care urmează un anumit tratament stomatologic. Apa de gură anti-bacteriană Eludril Classic, poate fi folosită atât în igiena dentară obișnuită, cât și ca întreținere post-tratament în cazul implanturilor dentare, a tratamentului parodontal și de cei care poartă diverse aparate dentare. Nefiind eu prea obișnuită cu apa de gură și nefiind fan al mentei/mentolatului, mi s-a părut puternic mentolată și, inițial, mi-am clătit gura cu ea, treptat, câte puțin. Dar după ce m-am obișnuit cât de cât cu ea, am făcut pace și îmi place senzația de proaspăt, de curat. Toate combinate, pasta de dinți, periuța și apa de gură dau o senzație de curat, cum, cred, că nu am mai simțit din copilărie. 🙂 Simt că până acum, doar m-am jucat de-a spălatul dinților și că de-abia acum am cu adevărat gura curată. Apa de gură este concentrată, se amestecă 15 ml de soluție cu aproximativ 25 ml de apă. Nu se înghite și nu se folosește mai mult de 15 zile consecutiv. Nu este recomandată gravidelor sau copiilor sub 6 ani. Conține 0,10% chlorhexidine digluconate (antiseptic), 0,50% clorobutanol (analgezic) și alcool.

     În concluzie, whitening e prea mult spus, nu albește, dar curăță foarte bine și menține această curățenie. Combinația celor 3 produse nu permite formarea altor pete pe dinți sau tartrului și te îmbie la o rutină complexă de îngrijire. Mie-mi place tare mult senzația de curat pe care o am după ce le folosesc. Produsele Elgydium se găsesc doar în farmacii, iar mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook Elgydium Romania și pe pagina Pierre Fabre

Voi ce rutină de igienă dentară aveți? Cu ce produse? Le-ați încercat pe acestea?

19 comentarii la „Pierre Fabre, Elgydium Whitening, pastă de dinți

  1. Eu recunosc ca nu imi ingrijesc dintii cum ar trebui. Nici nu acord importanta prea mare pastei de dinti. Eu folosessc doar pasta de dinti si apa de gura. Ma gandesc mai serios sa ma ocup mai mult de dintii mei de acum in colo citind acest articol

  2. Le-am văzut des in farmacii, însă mereu le-am văzut mai mult ca produse medicale decât de înfrumusețare. Și din câte știu Pierre Fabre deține și produsele Avene.

  3. Eu folosesc combinatia de apa de gura plus pasta de dinti… Dar nu mereu este acelasi produs. In functie de sfatul dentistului pe care il vizitez tot la 6 luni. La mine este cazul 😉
    Aceste produse inca nu le-am folosit. Voi intreba dentistul la urmatoarea vizita.

  4. Eu folosesc Lacalut sau Colgate. Sunt singurele de care sunt mulțumită. Și de fapt mai am una, dar este marca străină și îmi place tare mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.