2 produse Balea cu cărbune activ

      Haideți să vedem ce este cărbunele activ (sau medicinal) și ce face, mai înainte de toate. Este obținut prin arderea unor materii prime vegetale precum scoarța de copac, coji de nuci de cocos sau turbă. La temperaturi ridicate, acest cărbune devine foarte poros, având o capacitate foarte mare de absorbție. Datorită acestei calități, oamenii au considerat de-a lungul timpului că poate aduna chimicale și chiar otrăvuri din organism.

      Studii recente au demonstrat că principala caracteristică a cărbunelui activ este absorbția, funcționând ca un magnet în privința majorității substanțelor, nu doar a celor nocive. Așadar, uzul acestuia în afecțiunile digestive, trebuie făcut sub control medical și nu în exces, deoarece el absoarbe și vitamine și nutrienți, pe lângă substanțele nocive. Nu face diferența. În schimb, nu au fost găsite efecte adverse în ceea ce privește folosirea cărbunelui activ în procedeele cosmetice. Pentru măștile de față, de exemplu, este un ingredient foarte bun, el absorbind excesul de sebum și impuritățile. De asemenea, este un ingredient bun și în cazul deodorantelor, absorbind și mirosurile neplăcute. 

      Cele 2 produse cu carbon activ pe care le-am încercat eu se găsesc în magazinele dm și sunt: apa demachiantă micelară cu cărbune activ Balea (Balea Reinigungswasser mit Aktivkohle) și masca de față cu cărbune activ Balea (Balea Tuchmaske mit Aktivkohle-Vlies). Apa micelară este destinată tenurilor normale și combinate. Evident, este neagră de la cărbunele conținut. Mi se pare o apă foarte interesantă, este prima de acest fel pe care o folosesc. Are o consistență mai densă, spre gel și un miros nu prea plăcut dar care nu se simte, decât dacă îți bagi nasul în recipient. Se folosește ca o apă micelară obișnuită, cu dischete demachiante. Pe față are culoarea gri în timpul curățării. Îndepărtează bine machiajul normal, dar nu și pe cel rezistent la apă (waterproof). Pielea rămâne mult mai hidratată ca în cazul curățării cu o apă micelară obișnuită. Ingredientele apei demachiante sunt bune, doar acidul levulinic poate avea un mic potențial iritant. Se agită bine înainte de folosire. Prețul unei astfel de ape este de 7,99 lei pentru 200 ml. Mă înțeleg foarte bine și cu discurile demachiante de la ebelin, tot marcă proprie dm drogerie markt. Le tot cumpăr de mult timp, pentru diferite întrebuințări: de la demachiere până la manichiuri. Sunt bumbac 100% și există în mai multe variante: de 30 bucăți, 60 și parcă și 120, dacă mai țin eu bine minte. Pachetul cu 30 bucăți costă doar 2,49 lei. 

     Masca de față eram sigură că este tip cremă, dar se vede că nu știu germană, pentru că „Tuchmaske” scris chiar pe fața și în mijlocul ambalajului înseamnă „mască de pânză” 🙂 Așadar mare mi-a fost uimirea să constat că este o mască tip pânză. Dar cum eu le prefer pe acestea, m-am bucurat. Carbonul activat îl găsim, de data aceasta, încorporat în țesătura măștii, ea fiind compusă din fibre de carbon activat din bambus. Se așează pe față, cu evitarea zonei ochilor și gurii. Se lasă pe față 10 minute. Lichidul rămas, la final, pe față se masează ușor. Masca nu este reutilizabilă. Soluția cu care este îmbibată masca conține acid salicilic, zinc și destule extracte naturale din plante și ajută la combaterea bacteriilor care provoacă coșuri și la prevenirea noilor impurități. Mi-am simțit tenul mai curat, hidratat și fin. Masca a îndepărtat celulele moarte și sebumul. Mirosul este unul floral, dar nu este puternic. Prețul unei măști este de 4,99 lei.

     Ce mi-a mai plăcut foarte mult la aceste 2 produse Balea este faptul că sunt vegane. Adică nu conțin niciun ingredient de origine animală sau derivat al acestora. Voi ați avut aceste 2 produse? Sau altele cu cărbune activ? Ce părere aveți? 

26 de comentarii la „2 produse Balea cu cărbune activ

  1. As fi vrut sa vad o poza si dupa ce ti-ai dat masca jos. Caut demult o masca care sa mi se potriveasca, trebuie sa o incerc pe aceasta

  2. Am tot auzit de produse de frumusețe care conțin cărbune activ, dar nu am avut ocazia să le testez. Wow, ce neagră este masca! O voi reține, poate o testez și eu. Chiar acum am 2 măști Balea de care o să mă bucur zilele următoare. 😍

  3. Este prima oara când văd aceste produse. Ma duc ocazional in DM și incerc diverse produse, dar pe acestea le-am scăpat.
    Recent mi-am luat și eu o masca cu cărbune, dar este cu mult mai scumpa fata de aceasta de la Balea. Voi încerca și eu produsele acestea

  4. Nu am folosit asa ceva pana acum, dar vreau neaparat. Am cautat ceva masti dar inca nu am gasit ceva care ma faca sa il cumpar. Il voi incerca pe cel prezentat de tine. Sunt curioasa ce iese.

  5. Am citit că o bloggerita își cumpara prosuse Balea din Stock House Bacau la prețuri mici.Stock House există si in Bucuresti.Eram curioasă daca a fost cineva in cel din Bucuresti si daca se gasesc si produse Balea.

    • Nu știam de acest magazin, prin urmare nici nu am fost în el. Dar, să știi că mă voi duce, ca să văd dacă au sau nu produse Balea. Mersi de pont! 🙂

  6. Nu le-am testat niciodata dar am folosit alte produse de la Balea si sunt f incantata de ele

  7. Un articol util. Nu prea cumpărăm produse Balea pentru că nu erau așa mediatizate că celelalte mărci, dar am descoperit produse foarte bune de la ei la prețuri accesibile. Trebuie sa încerc și aceste produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *