NIVEA, Demachiant bifazic pentru pielea sensibilă a ochilor

       La sfârșitul anului trecut am făcut o mică excursie, un city break, în Varșovia, Polonia. Evident, că am avut rezervată o jumătate de zi shopping-ului de cosmetice și m-am axat pe produse care la noi nu se găsesc. Evident că se găsesc mult mai multe produse ca la noi, pe la majoritatea brand-urilor, nu am avut bani să mi le iau pe toate. 🙂 Mi-am ales câteva produse pentru păr, câteva pentru unghii/manichiură și câteva de skincare. Vi le-am arătat deja pe pagina de facebook AICI și pe instagram AICI și AICI. În Rosmann, un drugstore renumit la ei, în genul dm drogerie markt de la noi, la standul NIVEA, era proaspăt lansat acest demachiant bifazic, care mi-a stârnit imediat interesul.

      Evident, că nu am înțeles nimic din eticheta de la raft și nici nimic din ce scria pe produs, fiind în polonă. 🙂 Era clar că e demachiant, că e bifazic, dar de ce nu era albastru cum e la noi? Aveau și albastru cum e la noi, dar ăsta era altceva, ceva nou. Am întrebat în magazin, dar fetele de acolo nu știau engleză și mi-au adus-o pe tipa care era ceva șef al departamentului de cosmetice, de la care am aflat, tot cu greu (nu-și găsea cuvintele în engleză) că era pentru pielea sensibilă a ochilor. Îmi pare rău că nu am luat mai multe bucăți, neștiind cum e, am luat doar una. Prețul nu mai știu exact care a fost, dar nu era scump, cam tot atât cât e cel albastru la noi. 

     Spre deosebire de bifazicul albastru de la noi, acesta are partea colorată în partea de jos a recipientului. Partea colorată este uleiul (faza uleioasă), iar deasupra este apa (faza apoasă). Interesant schimb de situație, uleiul nu mai stă la suprafața apei. Densitatea uleiului e schimbată, probabil prin combinarea lui alt/alte ingredient/e în soluție. Culoarea uleiului este un roz-corai tare plăcut. Demachiază foarte bine machiajul, inclusiv rimelul waterproof și rujurile lichide mate. Utilizarea lui e la fel ca la toate bifazicele. După agitarea sticluței pentru amestecarea celor două faze, îl aplic pe o dischetă, țin câteva secunde pe ochi pentru a înmuia machiajul și apoi șterg blând. Majoritatea machiajului dispare din prima, dar, cel puțin în cazul meu, a fost nevoie de încă una sau două ștergeri pentru a îndepărta și ultimele urme de rimel. Nu lasă urme uleioase, nu irită, nu mă ustură ochii. De obicei mă clătesc după orice fel de demachiant, fără excepții, și la fel am făcut și în cazul acestuia. Pentru mine nu există demachiere fără clătire cu apă. Îmi place să simt apa pe față și senzația de curat și proaspăt, mai ales seara după o zi întreagă de activități. E ca un mic ritual de împrospătare a feței. 

       

    Formularea demachiantului bifazic roz, pentru pielea sensibilă a ochilor este diferită de cea a bifazicului albastru care se găsește la noi. Conține doar ingrediente ok, fără vreun iritant (nici parfum, nici alcool) și, spre deosebire de cel albastru, acesta nu conține vreun ulei. Demachiantul albastru are în compoziție ulei de floarea soarelui – găsiți aici ingredientele acestuia – dar cel roz pe care îl am eu, nu conține niciun fel de ulei. Așadar rămâne de aflat din ce se compune faza uleioasă a acestuia. Când voi afla, revin aici să vă spun. Din câte am văzut, căutând pe internet, varianta aceasta de demachiant bifazic roz nu se găsește peste tot în lume, ci doar în câteva țări. Am văzut că s-ar mai găsi, în afară de Polonia, și în Cehia și Rusia, dar nu am cercetat toate țările, deci s-ar mai putea găsi și în altele. Acest bifazic roz îmi place mult, demachiază foarte bine machiajul rezistent la apă și rujurile greu de îndepărtat lichide mate. Mi se pare mai bun ca cel albastru care se găsește la noi, de care nu am fost prea atașată. Mi se separa la loc prea repede până apucam eu să termin demachierea și stăteam la fiecare aplicare pe dischetă să agit flaconul. Plus că îmi lăsa o peliculă uleioasă pe ochi. Dar bifazicul roz doar demachiază foarte bine fără alte side-effects. Așadar, dacă vi-l doriți și aveți drumuri prin țările în care se găsește, încercați-l. Acum îmi pare rău că nu mi-am luat mai multe bucăți și aproape e pe terminate. Nu are niciun fel de miros. 

     Voi ce ziceți? L-ați văzut prin călătoriile voastre?

28 thoughts on “NIVEA, Demachiant bifazic pentru pielea sensibilă a ochilor

  1. eu ma impac bine si cu cel albastru de la nivea , dar asta mi se pare mai interesant …hmmm hmmm ….ca de obicei tind sa cred ca in tarile mai vestice produsele sunt mai variate si mai calitative decat la noi. asta e …

  2. Sunt mai variate clar, cât de bune sunt nu mă hazardez să zic, deși și eu bănui că au o altă formulare, mai bună… Te pup, Corina!

  3. Hmm, da, sa știi ca nu am văzut pe la noi varianta pe roz. In schimb, cea pe albastru e foarte comuna si am tot văzut review-uri prin blogosfera si pro si contra…Eu de fiecare data când am trecut pe lângă standurile de cosmetice din supermarketuri si am vrut sa puna mana pe el mi-am dat seama ca mai aveam cel puțin 2-3 ape micelare sau demachiante si niciodată nu am reușit sa pun mana pe el 😀

  4. Chiar este interesant faptul ca fiecare țara are produsele ei, chiar dacă la început ai crede ca toți avem parte de ele fiind firme internaționale. In plus este o problema cu România in general la acest capitol. Mai mereu ajung greu produsele noi la noi.

  5. Ce pacat ca nu se gaseste si la noi. As fi vrut sa incerc demachiantul bifazic de la Nivea, cel albastru dar nu am avut ocazia sau am luat altceva. Nu apucasem sa-i citesc ingredientele, pacat ca are parfum si alcool.

    • Nu știu unde ai văzut că are parfum și alcool… eu am zis că nu are. Niciunul dintre ele nu conține nici parfum, nici alcool (nici cel albastru, nici cel roz) … poate ai citit greșit.

  6. Poate ca m-am obisnuit si eu cu demachiantul albastru si acesta roz mi se pare mai girly. Si eu sunt surprinsa cum a facut schimbarea uleiului in partea de jos. Mi-as dori sa-l incerc si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.