Yves Rocher – Elixir Jeunesse

     Pentru un ritual complex de frumusețe, Yves Rocher a lansat în această toamnă gama Elixir Jeunesse (Elixirul Tinereții). Gama conține extract concentrat din planta Aphloia, din Madagascar. Aceasta contractează țesuturile pielii, fiind folosită pentru combaterea secrețiilor organice exagerate. De asemenea, ea protejează pielea de efectele nocive ale factorilor externi. Gama Elixir Jeunesse permite protejarea tenului de agresiunile mediului înconjurător, oferind astfel un beneficiu dublu anti-age: reparare + protecție anti-poluare. Astfel, tenul este curat și reparat, pare mai odihnit și mai luminos, ridurile sunt netezite.

      Pentru rezultate optime, ritualul complet de îngrijire Elixir Jeunesse, este compus din: 
1. Gel micelar demachiant (Anti-pollution + Detox Micellar Cleansing Water), care curăță și demachiază cu un singur gest, 
2. Roll-on anti-oboseală pentru zona ochilor, care netezește conturul ochilor și luminează privirea, 
3. Ser elixir cu dublă acțiune pentru tinerețea tenului (Double Action Serum Essence Reparation + Anti-pollution), care regenerează și oferă protecție anti-poluare,
4. Crema reparatoare de zi (Repair + Anti-pollution – Restructuring care), care repară tenul și îl protejează de efectele nocive ale poluării,
5. Crema reparatoare de noapte, care repară tenul și diminuează semnele de oboseală,
6. Masca pentru detoxifierea tenului (Repair + Anti-pollution Detoxifying Flash Mask), care oferă fermitate tenului și îl detoxifică de particulele poluante.

       Dintre acestea eu am doar 4 produse (gelul micelar, serul, crema de zi și masca) pe care le-am folosit de câteva ori, m-au ținut la distanță de ele alcool-ul și parfumul conținute. Deși gama este îmbunătățită, pe lângă extractul de Aphloia, cu extract de aloe vera, unt de shea, extract de mușețel și altele. Dacă nu aveți probleme cu alcoolul sau cu parfumul din produsele cosmetice și nu aveți tenul sensibil, puteți folosi zilnic ritualul Jeunesse propus de Yves Rocher. Toate produsele miros la fel, au o aromă herbal-fructată. 

    Gelul micelar demachiant are exact consistența unui gel, iar discheta demachiantă se îmbibă mai greu cu el. Mie-mi place ca gelul să fie absorbit de dischetă, iar apoi cu discheta umedă să îmi șterg fața. Aș putea să las gelul la suprafața dischetei fără să-l forțez să intre în țesătura dischetei, dar nu-mi place senzația de produs mult pe față. Demachiază destul de bine machiajul ochilor și al feței, din câteva mișcări, nu doar dintr-una singură. Nu știu cât de bine înlătură machiajul rezistent la apă, căci nu am mai avut un astfel de machiaj de ceva vreme. Bănuiala mea e că pentru un machiaj rezistent ar trebui să folosiți un alt tip de demachiant. Pentru că este gel, nu usucă tenul ca unele ape micelare. Fața se simte curată și hidratată. 

     Serul are o textură tare plăcută, se absoarbe extrem de repede, iar pielea se simte hidratată și catifelată. Culoarea serum-ului este lăptoasă. După cum vedeți în poze, produsul se ia cu o pipetă și se picură pe față sau în palmă și apoi pe față.  

     După ser, eu aplic crema din această gamă și doar seara, pentru că nu are niciun fel de SPF. Are același miros ca serul și ca gelul micelar, absolut identic. Consistența este doar cu o idee mai închegată ca serul, dar intră în piele la fel de rapid. Este o plăcere să aplici acest fel de texturi pe ten, care se absorb rapid și care îți lasă tenul atât de catifelat! Textura sa gel-cremă hidratează tenul și îi conferă un finisaj mat. Nu-mi place recipientul în care vine crema, nu e igienic să bagi mereu degetele în borcănaș. 

      Cea mai densă din gamă este masca pentru față și intră un pic mai greu în piele ca celelalte, deși are o textură ușoară, nu de cremă grasă. Este foarte interesantă masca, deoarece nu necesită clătire. Eu am încercat și să o las pe față și să o dau jos. Dacă nu o clătesc, practic este ca încă o cremă adăugată la ritualul de îngrijire. Se aplică în strat gros, așa că am grijă să înlătur excesul de produs de pe față, după cele 5 sau 10 minute în care acționează. Este recomandat ca masca să fie folosită de 2 ori pe săptămână. 

        În concluzie, îmi place faptul că produsele Elixir Jeunesse hidratează. După folosirea lor, îmi simt tenul mult mai bine și extrem de catifelat. Texturile sunt foarte plăcute, intră rapid în piele, iar finish-ul este mat. Probabil că gama să fie mai potrivită pentru toamnă și primăvară, s-ar putea pentru gerurile din timpul iernii să aveți nevoie de texturi mai consistente. Depinde de fiecare tip de ten. Online, văd că produsele din această gamă sunt reduse și chiar există seturi-cadou pentru sărbători.

Set-cadou ↑

#STOPskinpollution #ElixirJeunesse

Ați încercat vreun produs din această gamă?

9 comentarii la „Yves Rocher – Elixir Jeunesse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.