Modern Dad’s Challenges Ediția 5: Echilibrul copil – tehnologie

      Tehnologia a evoluat considerabil, iar o dată cu ea și modul în care ne raportăm zi de zi la viață, în relația de cuplu sau față de copiii de noștri. Cei mici ne văd cum butonăm concentrați în fața ecranelor, că vorbim la telefon, scriem, citim sau ne uităm la filmulețe, reacționăm la reclame, fotografii sau alte materiale video. Prin intermediul nostru, ei au invariabil acces, încă din primele luni de viață, la tehnologii, dispozitive, aplicații care pot fi adevărate unelte educative în dezvoltarea lor, dar pot reprezenta și pericole care nu sunt deloc de ignorat. Aici intervine rolul nostru, de părinți, care trebuie să își asume niște responsabilități și să găsească o cale prin care să împrietenească copilul cu tehnologia, dar în același timp să stabilească niște limite, adaptate vârstei și nivelului de dezvoltare al celui mic.

     Pe 15 noiembrie, de la 18.30, la Hotel Internațional din București discutăm despre “Echilibrul copil-tehnologie“, la cea de-a 5-a ediție Modern Dad’s Challenges, alături de următorii invitați:

  • Georgiana Rosculet, Psihoterapeut și Coordonator programe educaționale Ora de Net: „Provocările părinților în era digitala”
  • Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer: „Programul digital al copilului: când, cât și cu ce efecte?”
  • Daniel Rogoz, Fondator Kinderpedia: „Gadget-uri și aplicații utile pentru părinți și copii”.

     Părinții de astăzi cresc copii digitali, cu abilități digitale și foarte inteligenți și receptivi la tot ceea ce ține de tehnologie. Ei trebuie să facă față la multe provocări, trebuie să țină pasul cu evoluțiile din domeniu și să se adapteze. Tot părinții sunt cei care trebuie să decidă programul digital al copilului.

      Ce tip de emisiuni și programe este în regulă să urmărească cel mic? Cât de des și câte minute poate sta în fața ecranului? La aceste întrebări, dar și la multe altele, invităm tații și viitorii tați să afle răspunsul la ediția a 5-a a Modern Dad’s Challenges.

      Înscrierea se face completând formularul de pe blogul Frunzaresc.eu – http://bit.ly/2xo19qL. Locurile sunt limitate (100 de participanți), iar participarea este gratuită.

     Brandurile care s-au alăturat acestei ediții și care vin și cu multe surprize pentru participanți sunt: Orange Romania, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, ErFi Romania, Motorola Romania, DALB – Creator de frumos, Clubul Yves Rocher, Cărți cu zumzet, magazinele Next.

13 comentarii la „Modern Dad’s Challenges Ediția 5: Echilibrul copil – tehnologie

  1. Privit din exterior sau mai bine zis cu gândirea mea dinainte de a avea copil, sa oferi un dispozitiv de genul unui copil mic … 2-3 ani este o prostie. In realitate, când vezi ca îți pocnește capul de stres, agitație și alte năstrușnicii, ii dau tableta sa stea măcar jumătate de ora. Ar fi interesant acest seminar. Mi-ar fi placut sa particip

  2. Atat timp cat exista niste limite clare pe care copilul sa inteleaga ca nu le poate negocia este in regula.atat timp cat este cu masura, tehnologia poate avea un rol important.

  3. Si noi ne confruntam cu aceasta „problema”, sa zicem, ne descurcam binisor cu programul, insa nu sunt de acord cu interdictia totala, cate un pic in fiecare zi este chiar o rasplata pt copii, au devenit mai responsabili si inteleg dezavantajele excesului. Au pus mana pe tehnologie cam de la 2 anisori si se diferentiaza mult de ceilalti copii de varsta lor, sunt mai dezvoltati dpdv intelectual, inteleg si vorbesc engleza si alte limbi de circ.intl., etc. Asa ca incurajez astfel de evenimente, felicitari!

  4. Este important sa aiva contact cu tehnologia,pentru ca le stimuleaza inteligenta si creativitatea,dar ce este mult strica,noi nu aveam atata tehnologie cand eram eu mica si mi-a fost greu sa invat la o varsta destul de mare sa folosesc un calculator sau telefon,oricum parca evoluam mult mai repede..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.