Bioderma Sebium Global Cover, review

Un alt produs Bioderma cu o destinație precisă, este Sebium Global Cover – tratament purifiant și corector, cu putere mare de acoperire, pentru tenul gras și cu acnee severă. Echilibrează sebumul, restaurează nivelul de hidratare, previne apariția de noi leziuni și acoperă.

Este foarte interesantă și cred că bine gândită pentru fetele care au mari probleme cu acneea și care încearcă din răsputeri să o trateze și acopere. După cum vedeți în poze, în capac există o cremă corectoare verde care se aplică doar pe punctele roșii, nu pe toată fața. Aceasta va neutraliza roșeața, va camufla imperfecțiunile severe, după care se aplică crema fluidă din tub care va uniformiza culoarea tenului. Eu nu am probleme cu acneea, dar tot am testat-o câteva zile pentru a-mi da seama cum este. Mi-am aplicat crema corectoare pe zonele de pe față care erau mai roșiatice, neavând coșuri pe care să testez. A acoperit bine. Apoi crema fluidă colorată mi-a uniformizat tenul foarte bine și cred că își face bine treaba și în cazurile mai grave. Din păcate, nuanța cremei colorate fluide este mult prea închisă pentru mine și păream bronzată atunci când o aveam pe față. Există doar această nuanță – universală pe numele ei, prin urmare nu am cum să o mai folosesc. Mă gândesc că fetelor cu tenul mai închis sau bronzate, le va fi mai potrivită.

Textura cremei fluide este de vis, mi-a plăcut tare mult. Este foarte ușoară, confortabilă, nici nu se simte pe ten. Ceea ce nu te-ai fi așteptat la o cremă cu așa mare acoperire. Nu este densă/grea, dar reușește să acopere bine zonele colorate de pe ten. Este lichidă, curge repede din tub, așa că mare grijă la aplicare să nu cadă pe voi, pe haine sau pe alte lucruri. Eu am folosit degetele să o aplic pe ten, merge de minune, probabil la fel de bine ar merge și cu alte aplicatoare. Intră repede în piele și se simte puțin răcoritoare. Finish-ul final este mat, ceea ce mie-mi place mult, mai ales pe căldurile de acum. Îmi pare tare rău că nuanța este prea închisă pentru mine, aș fi purtat-o cu mare drag pe post de bb cream sau chiar de fond de ten.

Un mare minus este lipsa protecției solare, care lipsește cu desăvârșire. Nici nu știu cum să vă spun că ar putea fi folosită crema, poate doar cu un primer dedesubt, care să conțină SPF. Că să aplici altceva peste ea, ar fi păcat și nu știu cât de bine s-ar vedea, la cât de bine acoperă ea de la sine.

Are un miros discret, răcoros, marin, dat probabil de parfumul din compoziție. Atenție, conține alcohol denat. în partea a doua a listei de ingrediente, dar și câțiva antioxidanți (bakuchiol, gingko biloba leaf extract) și parfum care este ultimul ingredient din listă. În schimb crema corectoare verde nu conține nici un iritant.

Îmi pare tare rău că nuanța este mult prea închisă pentru mine. Se simte atât de bine pe ten, matifiază cu succes, acoperă și uniformizează tenul atât de frumos și aș fi purtat-o cu mare drag. O voi da unei prietene care are tenul mai închis, știu că a pus ochii pe ea de când a văzut-o la mine, așa că îi voi face o mare bucurie. 

Voi ce probleme aveți cu tenul? Cu acneea cum stați? Ați încercat Sebium Global Cover?

2 comentarii la „Bioderma Sebium Global Cover, review

  1. Da, vara am probleme cu tenul, imi apar mici cosuri din cauza caldurii si trebuie sa am grija mereu.
    Mi se pare interesant acest produs, sora-mea l-a cumparat si ii place mult de tot. L-am folosit si eu de cateva ori, dar nuanta nu mi se potriveste nicicum, sunt prea alba. 🙂 Chiar l-am vazut astazi la un pret tare bun in farmacia Sensiblu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.