Bioderma, Photoderm NUDE Touch SPF 50, review

    Trilogia Bioderma se încheie cu episodul de astăzi, al treilea, care vă prezintă un produs cu factor de protecție solară mare, necesar mai ales vara: Photoderm NUDE Touch SPF 50. Pe lângă SPF 50, crema este și colorată, deci uniformizează nuanța tenului. Ce să-ți dorești mai mult? Există în 3 nuanțe: culoare naturală, culoare deschisă și culoare aurie. Destinată tenului mixt și gras. 

     Mă bucură foarte mult faptul că protecția solară este minerală, nu chimică cum sunt majoritatea de pe piață. Asta înseamnă că sunteți protejate de razele soarelui încă de la aplicare. Spre deosebire de protecția chimică care își începe acțiunea peste 20 minute după aplicare. Iar eu sunt mare fan protecție minerală, mi se potrivește mai bine. Cea chimică îmi sensibilizează tenul de cele mai multe ori și chiar mă ustură câteodată. Mai multe detalii despre SPF v-am scris AICI, recitiți articolul și băgați la cap. 🙂 Protecția minerală foarte înaltă UVA/UVB – 50 – este perfectă pentru vară, când soarele este atât de puternic. 

     Foarte interesantă este tehnologia Liquid-to-powder, eu nu am mai întâlnit-o la niciun alt produs folosit de mine, deși, probabil, că nu este singurul de pe piață cu astfel de tehnologie. Ce înseamnă asta? Exact ca și numele, crema colorată este lichidă când o aplici pe ten, iar după câteva minute se transformă pe față într-o pudră fină, textura ei devine pudrată. Cei de la Bioderma spun că se evaporă componentele volatile din conținut și astfel lichidul se transformă în pudră. Astfel ai senzația de produs ușor, iar tenul se simte catifelat. Tocmai de aceea este potrivit tenului gras sau mixt, pentru că senzația de pudră care rămâne pe față nu ar fi bine tolerată de un ten uscat/deshidratat. Pentru folosirea zilnică a lui Nude Touch este recomandat să fie aplicat după crema de îngrijire. Îl putem folosi pe atât pe față, cât și pe gât și decolteu. Eu așa fac, cel puțin în ultimul an, am acordat o mai mare atenție gâtului și decolteului, deoarece înainte erau ca și inexistente pentru mine. Ceea ce nu era foarte înțelept. Voi să nu faceți așa, aveți grijă de voi, de față, gât, corp… de tot. 🙂

     Înainte de a aplica Photoderm Nude Touch SPF 50, sticluța trebuie agitată foarte bine. În interiorul flaconului se află 2 sfere care ajută produsul să se omogenizeze. Când se aud cele 2 sfere eliberate în flacon, lovindu-se fără obstacole, atunci se începe aplicarea. Aspectul final ar trebui să fie ultra-mat, dar la mine nu e total mat, are o strălucire discretă, dar ultra-mat nu e. La mine. Mi-a plăcut mult rezistența. Dacă aveți o zi normală, fără excese de transpirație sau de alt fel, rezistă până seara, fără probleme. Eu m-am chinuit ceva la demachiere, adică am folosit și apă micelară și un cleanser solubil în apă apoi, ca să-mi simt tenul curat ca de obicei. Atenție, fiind un produs lichid, la aplicare curge destul de mult și să nu-l risipiți. L-am aplicat cu degetele, deși cred, că efectul e mai natural cu un burețel. Voi încerca și așa. 

     În concluzie, va fi un produs de care voi abuza în vara asta. SPF-ul mare și mineral, efectul aproape mat, tenul uniform deja m-au făcut să-l port exclusiv pe Nude Touch SPF 50, în cele 2 săptămâni, în detrimentul altor creme. Există și nuanța pentru cele nebronzate (ca mine) și mai există încă două nuanțe pentru fetele cu tenul mai închis sau bronzate. Chiar și lista de ingrediente este bună, fără parfum, alcool sau alți iritanți.

8 comentarii la „Bioderma, Photoderm NUDE Touch SPF 50, review

  1. Atat de mult imi place noua crema cu protectie solara Photoderm Nude Touch de la Bioderma.. am incercat-o in farmacia Sensiblu si am zis waaw! Face diferenta fata de alte creme cu protectie solara cu filtre chimice de la care ma ustura tenul in primele ore, la fel ca tine patesc.
    Super, super crema si foarte utila, deci chiar nu ma mai deranjeaza ca nu are pompita la cate beneficii aduce tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *