Îngrijirea mâinilor cu săpunul-cremă Dove

     Deși nu este prima dată când folosesc un săpun-cremă Dove, în ultima perioadă am testat intensiv acest săpun. Toată familia mea, de fapt, a folosit doar săpunul-cremă Dove și vă pot spune acum părerea mea despre acesta. De felul meu, sunt cam leneșă în ceea ce privește extra hidratarea pielii, nu-mi place să petrec mult timp aplicându-mi tot felul de creme/loțiuni pentru hidratare. Mi-e lene, am altceva mai urgent de făcut. De aceea apreciez orice produs blând, care nu îmi usucă pielea. 

     Despre asta este vorba atunci când vorbim despre săpunul-cremă Dove, despre un săpun blând, care curăță pielea, fără a o deshidrata. Nu este o cremă, ci doar un săpun care conține agenți de curățare blânzi, care mențin starea pielii, fără a o deteriora. Dacă ai piele uscată, cu siguranță că mai ai nevoie și de o extra hidratare a mâinilor cu cremă de mâini. Săpunul Dove nu rezolvă problema uscăciunii, ci doar nu o agravează. Iarna, oricum, sunt de părere că orice tip de piele am avea, toate avem nevoie de extra hidratare cu o cremă. Așadar, săpunul-cremă Dove nu usucă pielea mâinilor, ceea ce este foarte important. Știu persoane care-l folosesc pentru curățarea feței. Nu vă recomand acest lucru, nu este destinat pentru pielea delicată a feții, vă poate usca și irita tenul. Doar pentru mâini, vă rog. 

      Eu am încercat varianta cu unt de shea + vanilie și pe cea clasică. Prima are un miros delicat de vanilie și migdale, iar cea de-a doua are aroma clasică a produselor Dove. Ceea ce mă duce cu gândul să vă spun că printre ingredientele acestor săpunuri se află și parfumul. După cum bine știm parfumul este un ingredient iritant, pe care aș fi preferat să nu-l găsesc prin lista ingredientelor. Și mai sunt câțiva iritanți în compoziția săpunului (ex. limonene, linalool) dar aceștia sunt la finalul listei, ceea ce înseamnă că sunt în cantități foarte mici. Dacă nu ar fi avut niciun iritant în compoziție, gândiți-vă că săpunul ar fi fost și mai bun, curățarea ar fi fost și mai blândă, eficacitatea lui ar fi fost sporită. Cu toate astea, în listă există și ingrediente bune (glicerină, unt de shea) care, probabil, că sunt cele care fac acest săpun atât de bun în menținerea hidratării.

     Mie îmi place acest tip de săpun, nu mi-a uscat pielea după folosirea lui. Nu vă lăsați păcăliți de titulatura de 1/4 cremă hidratantă, el nu conține niciun fel de cremă, ci doar ingrediente care ajută la menținerea hidratării pielii. Chiar dacă ar fi conținut vreun fel de cremă, în cele 20-30 secunde cât stă pe mâinile voastre săpunul, în timpul spălării, nu ar fi avut niciun fel de importanță, mai ales că, la final totul se clătește cu apă. O cremă se presupune să este aplicată pe zona dorită și nu este clătită apoi, ci este lăsată să acționeze timp îndelungat. 

     Așadar, acest săpun este unul bun, care nu usucă pielea, menține hidratarea ei și, cu siguranță îl voi recumpăra. Dar nu hidratează și nici nu repară pielea uscată. Pentru astea există cremele de mâini. Doar curăță blând. Eu am îndrăznit chiar și să-mi spăl pensulele de make-up cu el, a mers de minune. Pensulele mele s-au simțit grozav. 🙂

      Sunt sigură că și voi ați încercat cel puțin o variantă a săpunului-cremă Dove. Care v-a plăcut cel mai mult? Eu îmi doresc să încerc și varianta cu castravete, mai ales acum că se apropie vara, iar aroma lui proaspătă va fi exact ce voi avea nevoie. 

Un comentariu la „Îngrijirea mâinilor cu săpunul-cremă Dove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *