Prima mea ședință Nomasvello

     Cam acum o săptămână am trecut și eu, pentru prima dată, pragul unui centru NomasVello (No + Vello). No mas vello vine din limba spaniolă și înseamnă simplu Fără păr. Centrele No+Vello sunt renumite pentru tratamentele de epilare definitivă cu tehnologia IPL (Intense pulsed light) adică Lumina intens pulsată. În plus, vă mai puteți răsfăța cu ședințe de diverse terapii faciale (rejuvenare, curățare Pro Skin, diagnoze), de restaurarea fermității pielii și anticelulitice, precum și cu ședințe de albire dentară. Le găsiți pe toate aici: https://www.nomasvello.ro/tratamente/. Eu vă spun cu mâna pe inimă, m-aș muta într-un centru Nomasvello! Aș mai ieși doar după ce am terminat toate tipurile de tratamente de acolo. 

     După îndelungi dezbateri (interioare), m-am hotărât să încerc nu una ci două servicii: epilarea definitivă cu IPL și un tratament anticelulitic. Mă pregătesc pentru mult iubita vară (pe care o aștept încă de când s-a terminat cealaltă) 🙂 Să știți că sunt foarte ocupați, au foarte multe programări. Eu am fost programată la 2 săptămâni după ce am sunat. Este și normal să fie așa: aproape toate tratamentele se desfășoară pe parcursul a mai multor ședințe, planificate strategic pentru eficacitatea maximă a tratamentului ales. De exemplu, tratamentul meu cu IPL (epilarea definitivă) va dura 8 ședințe. Ședințele trebuie să aibă loc la 4-5 săptămâni una de cealaltă. Nici mai mult, nici mai puțin. Cel puțin în cazul meu. Voi, când veți merge, veți primi o diagnoză personalizată, iar numărul de ședințe poate varia (mai multe sau mai puține în funcție de culoarea firelor de păr și de tipul vostru de piele). Important e că scăpăm de părul nedorit! De-abia aștept să termin toate ședințele să vă povestesc despre întreg procedeul.

     AICI  vedeți cum așteptam eu cumințică să încep prima ședință de IPL. Am fost la Nomasvello Cora Lujerului: https://www.nomasvello.ro/centre/bucuresti/cora-lujerului/. Nu știam mai nimic despre ce avea, efectiv, să se întâmple în timpul ședinței. Știam doar chestii generale. Totul se desfășoară profesional, totul este curat, ceea ce îți dă încredere, te face să te simți în siguranță și pe mâini bune. Anca – tehnician IPL a vorbit cu mine tot timpul ședinței. Primul lucru în cabinet este stabilirea fototipului (caracteristicile fizice personale), apoi începe ședința propriu-zisă. Zona pe care doriți epilarea definitivă trebuie să aibă firele de păr crescute de aprox. 3-4 mm, nici mai lungi, nici mai scurte. Lumina este intens pulsată printr-un fel de pistol. Am vrut să-mi fac o poză gen James Bond la finalul ședinței, dar venise deja programarea următoare, așa că am făcut repede pozele de mai jos. 😛

 

     Când este pulsată, lumina este destul de puternică, am primit o pereche de ochelari înainte de începerea ședinței, pentru a-mi proteja ochii. Este ca un blitz. Pentru că lumina intens pulsată arde firul de păr de la suprafața pielii, este nevoie de ceva care să răcească zona pe care s-a lucrat. Altfel lucrurile se încing prea tare și există pericol de ardere. Așadar, Anca – tehniciana IPL, înainte de orice pulsare a luminii, aplica o compresă cu gel congelat pe zona de lucru și rapid apoi acționa cu aparatul IPL. Astfel nici senzația de ciupitură resimțită nu mai era la fel de intensă. Deci, față de epilatul tradițional cu ceară, unde cunoaștem toate ce dureri putem avea, senzația la epilarea cu IPL este una de ciupituri, practic resimțim arderea firului de păr ca o mică ciupitură. Nu zic că este floare la ureche. Nu mai sunt durerile ca la epilatul cu ceară, dar tot e neplăcut. Și neobișnuit. Ce mă liniștește este faptul că aceste ciupituri se vor simți din ce în ce mai puțin, odată cu ședințele. Cum acționează IPL-ul: din câte am înțeles, lumina arde firul de păr de la suprafața pielii, se transmite apoi prin firul din piele până la rădăcina firului, pe care o deteriorează treptat. Sceptică fiind de felul meu, am întrebat-o pe Anca dacă chiar funcționează tehnologia IPL și mi-a răspuns răspicat că da. Atât ea cât și multe cliente Nomasvello nu mai au păr în zonele unde nu și l-au mai dorit. Și pentru că ați fost fete cuminți și nu m-ați întrebat până acum, care e zona pe care am ales eu să nu mai am păr, vă voi spune eu: inghinal. Da, știu, am fost curajoasă 🙂 La sfârșitul ședinței (care a durat în jur de 40 minute) deja m-am programat pentru următoarea ședință, care va fi peste 5 săptămâni. Vă spun sincer că sunt super încântată și entuziasmată. Mai am 7 ședințe și voi scăpa de tot de părul nedorit și de corvoada epilărilor cu ceară. Sincer, super entuziasmată! 🙂

     Ședința de tratament anticelulitic, care a urmat imediat după cea de IPL, a fost tare binevenită deoarece m-a relaxat. A fost un tratament LED, adică cu acțiunea luminii asupra zonelor cu probleme. Ședința a început cu aplicarea gelului din imagine pe zona de lucru. Gelul are în compoziție un complex de plante și alge, carnitină și cafeină și acționează, activat de lumina LED, doar asupra celulitei, nu și a celorlalte țesuturi. Pentru acest tip de tratament a fost folosit un alt aparat care proiecta lumină doar pe zona dorită. Ședința are 3 părți, iar lumina este colorată diferit în fiecare parte: roșu, portocaliu și verde la final. Prima parte durează 15 minute în care se realizează activarea enzimelor. Partea a doua durează aproximativ 10 minute și are loc vasodilatația. Ultima parte durează doar 5 minute și reprezintă drenajul. Întregul procedeu este lipsit complet de durere, eu doar stând pe masa de lucru, lăsând lumina să lucreze, ca și cum aș fi stat pe plajă la soare. Un tratament anticelulitic durează în jur de 12 ședințe, dar spre deosebire de IPL, acestea sunt mult mai dese, adică trebuie să faci 2 ședințe pe săptămână. La fel, Anca m-a asigurat că se scapă și de celulită, dar combinat cu o dietă sănătoasă și cu sport. După doar o singură ședință de LED anticelulitic, nu-mi dau seama de rezultate, probabil că acestea se văd spre sfârșitul tratamentului. Eu aș încerca și acest tratament integral, dar deocamdată o iau treptat, mai întâi cu IPL, apoi restul.

     De la Nomasvello mai vreau să încerc și Pro Skin care este o curățare profundă a tenului, folosind o tehnologie cu ultrasunete, despre care am auzit numai vorbe de laudă. Ce am aflat interesant este că, pentru clienții Nomasvello (adică pentru cei care au urmat deja un tratament la ei), prețul pentru alte tratamente scade la jumătate. Un lucru bine gândit, pentru atragerea și menținerea clientelei, ceea ce se și vede, fiind foarte aglomerați. Am înțeles că sunt deschiși în fiecare zi a săptămânii, cred că doar de Paște și Crăciun nu lucrează. Părerea mea personală este că, dacă puteți, se merită să încercați măcar un tratament la ei. Dacă vă interesează, vă las mai jos și oferta lunii Aprilie. Au centre în toate marile orașe ale țării.

2 comentarii la “Prima mea ședință Nomasvello

  1. Multumim pentru articol. Si in oras la mine este Nomasvello si imi voi face cat de curand timp pentru a incerca Pro Skin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.