Crema de mâini și balsamul de buze Atoderm, Bioderma

     Pentru că nu trebuie doar să ne îngrijim ci trebuie să ne îngrijim corect, Bioderma desfășoară campania Realitate sau mit? O poveste Atoderm cu final fericit! Este o campanie bine gândită cu scopul de a ne informa corect în ceea ce privește îngrijirea adecvată a corpului. Cel mai bine este să luăm fiecare mit și fiecare leac și să le punem față în față cu realitatea și cu adevărul. Mai multe informații și detalii găsiți pe site-ul www.pieleuscata.com. În cadrul acestei campanii, am avut șansa să pot testa câteva produse din gama Atoderm de la Bioderma: crema de mâini și unghii, stick-ul de buze, crema hidratantă pentru piele uscată cu efect 24 ore și uleiul de duș. Această gamă, Atoderm, este creată pentru pielea sensibilă atopică şi pielea foarte uscată.

După ce declarasem gama Sensibio (pentru pielea sensibilă) cea mai reușită gamă din arsenalul Bioderma, nu credeam că vreuna dintre celelalte mă va mai impresiona. Ei bine, se pare că m-am înșelat. Atoderm – deși nu a detronat Sensibio – este o gamă foarte reușită, foarte bună, din care voi recumpăra câteva produse. AICI și AICI veți găsi părerea mea despre două produse foarte dragi mie din gama Sensibio, iar astăzi vreau să spun părerea mea despre două produse Atoderm: crema de mâini și unghii și stick-ul pentru buze.

     Voi începe cu stick-ul pentru buze, pentru că, pur și simplu, mi-a furat mințile. Merg cu el mereu după mine, mă însoțește oriunde, nu-l las acasă, mi-a devenit indispensabil. Este un balsam pentru buze, gen baton, am văzut că în această gamă mai există un alt tip de balsam de buze pe care nu l-am încercat (dar mi-aș dori) și care este ca un gel. Stick-ul meu este un balsam de buze obișnuit, are 4 grame și este destinat buzelor uscate, deteriorate, crăpate. Nu știu de ce dar nu aveam mari așteptări de la el. Am încercat atâtea balsamuri de buze și toate aveau un efect hidratant de moment, după care buzele erau ca înainte, uscate. Ei bine, stick-ul Atoderm este acel balsam pe care îl descoperi când ți-ai pierdut orice speranță. Este perfect. Poate vi se par vorbe mari dar vă asigur că este doar adevărul. De obicei mă feresc să pun etichete mărețe, de genul perfect, nemaiîntâlnit, „the one” etc, dar cu acesta nu am nicio reținere sau frică să spun că mi-am găsit balsamul de buze perfect. Pentru buzele mele. Are o formă neobișnuită pentru un balsam de buze, cam ca forma unui ruj, dar forma aceasta face aplicarea mai ușoară, mai rapidă. Cu buzele închise, așez stick-ul între buze și îl aplic spre stânga și dreapta, pe ambele buze în același timp. Este emolient și hidratează foarte bine buzele. Eu, iarna aceasta, vă spun cu mâna pe inimă, nu am avut buzele uscate deloc. Am avut buzele perfect hidratate. Vă las mai jos și lista de ingrediente ca să vedeți ce conține și veți înțelege ce-l face un așa bun balsam pentru hidratarea buzelor. Dintre ele vreau să scot în evidență: Butyrospermum parkii (unt de shea) care este bun atioxidant și ingredient skin-identical + emolient, Tocopherol (Vitamina E) = un foarte bun antioxidant și antiinflamator, Lecithin = ingredient skin-identical și emolient, Retinyl palmitate (o formă a vitaminei A) = un super antioxidant, ingredient cell-communicating, vitamină. Pentru cele interesate, aveți grijă la ultimul din listă: parfumul (fragrance) care pe mine nu mă îngrijorează deloc. Cantitatea de parfum e foarte mică, este doar pentru mirosul plăcut și totodată discret al balsamului. Până acum este cel mai bun și cel mai hidratant balsam de buze și am încercat destule.Și spun asta pentru că hidratarea oferită este de durată. Alte balsamuri încercate de mine, trebuiau reaplicate după fiecare gustare/snack, deoarece pur și simplu „mâncam” balsamul de pe buze odată cu gustarea, practic buzele mele erau hidratate doar la suprafață. Ei bine, stick-ul Atoderm hidratează în profunzime, îmi simt buzele fine și moi, mult timp după gustări, mese, pupături, etc. Îmi place să mi-l aplic seara înainte să mă bag în pat, să-mi protejeze și să acționeze asupra buzelor întreaga noapte. Iar dimineața buzele mele sunt moi, fine, hidratate și arată super. 

     Crema de mâini și unghii este cealaltă vedetă a gamei Atoderm care m-a impresionat. Intră repede în piele, nu este lipicioasă și hidratează de durată. Nu trebuie să-mi aplic crema de mâini după fiecare spălare pe mâini, mâinile rămân hidratate o bună parte din zi. Iar pe gerurile care au fost, nici nu vă dați seama ce bine mi-a prins. Iar atunci când găsești un produs care face exact ce trebuie să facă ba chiar mai mult, îl păstrezi, îl prețuiești și îl lauzi 🙂  Eu sunt o leneșă de felul meu, nu am niciun chef să stau să mă ung cu tot felul de creme, loțiuni, etc. deci faptul că nu este nevoie să aplic din oră în oră crema, e un mare plus și mă ajută mult. La fel ca și balsamul de buze, prefer să-mi aplic crema exact înainte de culcare, pentru a putea acționa în voie toată noaptea. Pentru că hidratează atât de bine vă așteptați, probabil, să aibă o consistență grea, dar nu e deloc așa. E ca o loțiune, deci o consistență destul de lejeră care se absoarbe și repede în piele. Na, că mi s-a făcut chef și chiar acum mi-am aplicat crema și îmi admir mâinile 🙂 . Pe unghii nu am aplicat-o, deși a mai ajuns cremă și pe ele atunci când o aplicam pe mâini. Eu am unghiile tari și într-o stare foarte bună, nu m-a interesat niciodată să le hidratez în plus, deci nu vă pot spune nimic despre acest aspect. Dar dacă e să ne luăm după cum hidratează mâinile și vrem să extrapolăm și la unghii, atunci numai de bine. 🙂 Printre ingredientele cremei, se găsește și parfumul, aviz amatorilor. 

Ca să închei, deoarece am scris cam mult, vă spun că nu mă așteptam ca gama Atoderm să mă uimească într-un mod atât de plăcut. Deși știam că produsele Bioderma sunt bune. Iarna asta nu am suferit deloc, am avut mâinile și buzele în stare perfectă. Voi recumpăra aceste produse cu siguranță. Cunosc vreo două fete care erau în căutarea unui balsam de buze bun și sper să citească acest review. 

Mai urmează un episod din gama Atoderm cu alte două produse foarte bune și despre care trebuie să știe toată lumea.

Voi ați încercat balsamul de buze și crema de mâini Atoderm? Cum vi s-au părut?

Dar pe pieleuscata.com ați intrat ca să vă puneți miturile față în față cu realitatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *