Datorită pensulelor MustaeV

… am început să folosesc blush-ul aproape zilnic, să duc stilul meu de machiaj la nivelul următor. Vă explic și de ce. Eu nu sunt make-up artist, nu am urmat niciun fel de astfel de cursuri, doar știu cu ce-mi stă bine și, zic eu, reușesc să mă machiez decent. Doar pe mine. Multe prietene m-au rugat să le machiez, dar pur și simplu nu mă pricep să machiez pe altcineva și probabil nici nu am răbdarea necesară și atunci nu mă bag. Sunt adepta unui machiaj zilnic minimalist, bazat pe nude-uri, iar la ocazii îmi pun albastrul ochilor în evidență cu câte-un smokey eyes. Eyeliner, blush, contouring, strobing sau alte chestii complicate – foarte, foarte rar și doar la anumite evenimente.

     Dar, recent am făcut un pas înainte, datorită acestor 2 pensule MustaeV: V31 Blush brush (pensula pentru aplicarea fardului de obraz) și E55 Blending Shadow Brush (pensula pentru amestecarea fardurilor de ochi). Sunt pensule profesionale, folosite de make-up artiști. Ele sunt cele care m-au convins să-mi aplic puțin blush în fiecare zi (chiar și atunci când sunt în cea mai mare grabă, dimineața) și să insist un pic mai mult asupra blenduit-ului nuanțelor de fard folosite. Nu terminam niciodată machiajul fără să-mi blend-uiesc bine de tot nuanțele de fard, dar acum blenduitul are locul lui bine stabilit și pensula potrivită. 😉

     V31 Blush brush poate fi folosită atât pentru aplicarea fardului de obraz, cât și a altor produse prăfoase (tot felul de pudre). Perii ei sunt naturali – de capră, iar vârful perilor nu este tăiat cu laser (cum probabil se face de obicei) ci firele sunt lăsate cu terminația lor naturală, ceea ce le face mult mai fine. „Cu cât mai fine sunt vârfurile, cu atât mai moale este pensula și cu atât mai reușit va ieși machiajul” este motto-ul make-up artiștilor de la MustaeV.
Pensula mi se pare foarte bună, forma ei mi se pare ideală pentru aplicarea blush-ului, mai ales pentru cineva ca mine, care preferă un blush abia perceptibil. Când am primit-o m-am uitat la ea cu neîncredere, dar, văzând-o în acțiune, mi-a plăcut și am observat că îmi doream să o folosesc din ce în ce mai des. Și uite așa am început să-mi diversific machiajul și cu puțină îmbujorare, doar să mai am ocazia să utilizez pensula. Perii nu sunt nici foarte moi, dar nici aspri, undeva la mijloc, pentru a avea un puf de blush exact unde trebuie. Este destul de mare, astfel încât din câteva mișcări acoperiți zona de „bujori în obrăjori”.

     E55 Blending Shadow Brush este o pensulă cu ajutorul căreia se blenduiesc (amestecă) cu succes pe pleoapă nuanțele de fard aplicate. Tot din fire de păr de capră. Pentru zona ochilor, perii mi se par mai aspri, dar o folosesc rapid, cu mișcări circulare și blending-ul are loc aproape imediat. 

     Cozile pensulelor mi se par cam lungi, dar cum nu sunt vreun expert și nu mi-au trecut sute de pensule prin mână (ca la make-up artiști) îmi exprim aici doar părerea mea, cum le simt eu. Mi-ar fi plăcut mai scurte, dar poate nu ar mai fi fost la fel de precise… nu am de unde să știu cu siguranță. 

     Ambele fac parte din setul The Secret Brush – un set de 27 de pensule de machiaj creat pentru make-up artiștii experți, set pe care mi l-aș dori integral. 🙂  Le-am spălat de vreo două ori până acum și s-au comportat foarte bine: s-au curățat repede, s-au uscat repede și nici nu le-a picat vreun fir. 

     Concluzia mea: le-am privit cu scepticism, dar mi-au dovedit contrariul. Sunt pensule profesionale pe care, amator sau nu, îți dorești să le pui la treabă, te îmbie la un machiaj complex, deosebit. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *