Gerovital Plant, Cremă hidratantă

     Crema hidratantă cu ulei din flori de mac de la Gerovital, face parte din gama lansată anul acesta (2016), prin primăvară, gamă ce are la bază uleiul ecocertificat din flori de mac (Papaver rhoeas), gamă cu numele Gerovital Plant 2016. Din câte am aflat, extractul din petalele florilor de mac are acțiune calmantă: ajută la diminuarea disconfortului de la strângerea pielii sau a scalpului, este emolient: înmoaie și catifelează pielea, ba chiar contribuie la îmbunătățirea fermității pielii, modelarea ei sau la combaterea celulitei.

     Este o cremă de zi, dar eu am folosit-o exclusiv seara, după demachiere, niciodată ziua. De ce? Pentru că-i lipsește principalul ingredient al unei creme de zi și anume factorul de protecție solară (SPF-ul).  

   Este o cremă cu adevărat hidratantă, conține o mulțime de ingrediente cu proprietăți emoliente dintre care menționez: jojoba oil, glicerină, ulei din boabe de cacao, ulei de floarea soarelui, ulei din flori de mac, ulei de nuci sacha (un copac nativ din zona râului Amazon). Are câteva ingrediente skin-identical (cred că două: squalane și glycosphingolipid) și tot vreo două ingrediente care ușurează absorbția în piele a tuturor ingredientelor. Ultimul ingredient e un exfoliant chimic (BHA), dar fiind ultimul, nu știu câtă putere are, probabil foarte mică. Are și parfum dar este printre ultimele 4 patru ingrediente din listă, deci e în cantitate foarte mică. Mie îmi place formularea cremei, o formulare cu adevărat hidratantă. Adică face ceea ce spune că face: hidratează. Nu mi se pare că are vreun miros, lucru care pe mine mă încântă de fiecare dată. Ba parcă ar mirosi a ceva, dar nu-mi dau seama a ce, ori e combinația mirosurilor tuturor ingredientelor…? Oricum ar fi parfumul e unul discret, ceea ce înseamnă că nu e în cantități mari. Acum nu vă gândiți că-mi plac lucrurile care nu miros sau, mai rău, cele urât mirositoare. Nu, nici gând, doar că-mi place parfumul doar în… parfumuri 🙂 nu în creme sau alte produse de îngrijire a tenului.

     Dat fiind faptul că este atât de emolientă, mi se pare potrivită tenurilor uscate. Eu nu am tenul uscat ci combinat, dar mi-a plăcut și nu am avut o senzație de prea gras. Mi-am simțit fața fină și cu o senzație de bine, de moale, după hidratarea din timpul nopții. Cred că o să o folosesc cu multă plăcere în iarna care se apropie, cred că va reuși să împiedice deshidratarea tenului. Chiar mă bucur că am dat peste această cremă, acum îmi doresc să încerc și alte produse din această gamă. Aș încerca și produsele pentru păr, șamponul hidratant și balsamul hidratant. Voi ce ați încercat și v-a plăcut?  

    Intră rapid în piele. Nu folosesc mult o dată, așa că produsul o să mă țină destul de mult. Bineînțeles că mi-ar fi plăcut ca recipientul cremei să nu fie acest borcănaș în care trebuie să bagi degetele la fiecare utilizare, dar apreciez că este din sticlă. Îmi place că sticla este mată, designul simplu, clar, concis.

     Concluzia este una bună, de abia aștept iarna și frigul, am cu ce să le țin „față”. 😀 Plus că prețul este mai mult decât bun. O găsiți peste tot: online pe farmec.ro, în supermarketuri, în farmacii… you name it, they have it.

     Ce-mi mai recomandați din această gamă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *