Avene, Hydrance Optimale Legere Teintee

     Crema hidratantă nuanțatoare și cu protecție solară 30 Hydrance Optimale Teintee Legere de la Avene mi-a plăcut tare mult pe căldurile din vara aceasta. Mi se pare perfectă pentru vară. Are o textură lejeră, după cum îi spune și numele, care o face foarte ușor de purtat chiar și pe cele mai intense călduri. Și mai mult decât atât, este și nuanțatoare, deci suntem și machiate în același timp.

      Vă spun sincer, m-am îndrăgostit de textura light a acestei creme. Urăsc cremele grase și senzația pe care ți-o dau când le porți, ce să mai zic despre cum îți fac tenul să lucească. Ei bine, cu această cremă nu e cazul, fiind ușoară, light, intră rapid în piele, lăsând tenul neunsuros, nelipicios. Și nu lucește! Finish-ul nu e complet mat dar aproape mat, doar iluminează discret tenul, este un luciu natural.

     Acoperirea este destul de mare, nici nu mă așteptam. A corectat foarte bine tenul, uniformizându-l frumos. Asta atunci când eram bronzată, pentru că nuanța cremei este pentru tenurile mai închise sau cele bronzate. Cum mi-a trecut bronzul, nuanța nu mi s-a mai potrivit, fiind prea închisă. Vedeți în poză diferența între pielea mea și nuanța cremei. Dar cât timp am fost bronzată, a fost genială și mi-a plăcut mult.

     Printre ingrediente găsim extractul de șofrănel, extractul de soia, ulei din semințe de floarea soarelui, vitamina E, glicerină, lecitină. Formula conține apă termală Avene, pentru calitățile sale natural calmante și un complex unic de lipomucină și meiboserină, care împreună contribuie la difuzarea Apei Termale Avène în piele, formând un scut protector la suprafața ei, pentru a reduce deshidratarea/posibilitatea evaporării apei. Deși pe la mijlocul listei de ingrediente găsim parfumul. 

    Varianta Legere (Light) este pentru tenul gras, sensibil sau normal-mixt, dar există și varianta Riche (Rich) pentru pielea uscată și foarte uscată. Se aplică dimineața singură sau după cremă/ser.

      După părerea mea și după cum am simțit-o pe tenul meu, această cremă hidratează deși nu este grasă, protejează având SPF 30 și îmbunătățește aspectul pielii. În schimb este potrivită pentru tenurile mai închise sau bronzate. Eu nici nu mi-am dat seama de acest lucru deoarece mi-am luat-o când eram bronzată și am folosit-o până zilele trecute, când diferența a început să fie prea evidentă.  

     În concluzie, mi-a plăcut tare mult și sper să scoată o variantă mai deschisă, deoarece îmi plac produsele Avene, am avut câteva de-a lungul anilor care mi-au fost benefice, am avut creme chiar și pentru băiețelul meu, pentru piele atopică. Foarte bune. 

     Voi aveți această cremă? Sau alta de la Avene? Cum vi se par?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *