Stil de vară fără păcate

         Era timpul pentru un nou articol din categoria Stil și Îngrijire, tocmai de aceea am acceptat provocarea lansată de Ani BeautyBarometer.com, așa că, în seara asta vă propun câteva idei/păreri (sub formă de sfaturi) pentru o vară fără păcate de stil sau de beauty. Vă invit să-mi spuneți și voi în comentarii, dacă sunteți de acord sau nu cu mine sau ce alte păcate mi-au scăpat neurechiate.

       Cuvântul cheie pentru vara aceasta este echilibrul. Încercați să fiți echilibrate în tot și toate. Nici prea mult – nici prea puțin, nici prea scurt – nici prea lung, nici prea descoperit – nici prea acoperit. Potrivit. Distrați-vă, dar cu cap. 😀

  • Prima lege – SPF-ul, sau cum îmi place mie să-i spun „Domnul SPF”. Îl respect pe acest domn de ani de zile, între noi există o relație deosebită, de invidiat aș spune, pentru că tenul meu a avut doar de câștigat de pe urma lui. Așadar, nu uitați să vă creați și voi legătura voastră, unică, cu protecția solară și veți avea numai beneficii, evident pe termen lung. Vorba tatălui meu: „Eu cu fața ies în lume”. Vara, razele solare sunt mai puternice ca în restul anului, deci treceți la un SPF mai mare, de ex. SPF 50. Nici acesta nu vă protejează 100% împotriva radiațiilor solare, ci 98%. Apropo, să știți că nu există SPF mai mare de 50, adică chiar dacă voi vedeți pe diverse produse scris SPF 60, SPF 70 sau chiar SPF 100, acestea nu oferă o protecție mai mare decât cea pe care o oferă un SPF 50 și anume 98%. Știam că acum câțiva ani, chiar s-a interzis etichetarea produselor cu SPF mai mare de 50 tocmai pentru a nu păcăli consumatorii. Nu neglijați corpul, aplicați loțiuni/creme cu SPF și pe părțile corpului descoperite de căldura verii. Mai ales la plajă! La mare, pe plajă, folosiți loțiuni cu un SPF 50 de preferat (sau în funcție de gradul de bronzare dorit) pe întreg corpul. Folosiți protecția solară în cantități generoase, nu vă zgârciți. Eu, una, observ că, de câțiva ani, merg la mare doar pentru relaxare și distracție, nu mai sunt atât de interesată să mă bronzez. Cât apuc să mă bronzez e ok. Înainte mergeam doar ca să fur toate razele de soare și să le pun pe pielea mea. Vroiam să mă întorc acasă neagră. Făceam excese de stat la soare (timp îndelungat și la ore nepotrivite) și fără protecție solară. Brrr, mă ia cu frig când îmi aduc aminte! Și numai eu știu cum mă recuperam după arsurile căpătate în urma exceselor, peste nu știu câte zile! Nu puteam pune nici o haină pe mine, nu suportam nimic, nici în pat nu puteam să stau sau să dorm, zile întregi… Halal distracție! Voi să nu faceți așa!

  • Dacă tot vorbim despre mare și plajă, să știți că alegerea costumului de baie este foarte importantă, spune multe despre voi și poate transmite alt mesaj decât ar trebui. Aveți grijă să vă achiziționați un costum de baie care să vă pună în valoare atuurile corpului, dar nu o duceți la extrem. Normal că toate vrem să arătăm bine, sexy, frumoase și mai știu eu cum, dar fiecare are frumusețea ei naturală și, tocmai pe aceea ar trebui să ne-o accentuăm fiecare dintre noi. Este cel mai bun lucru pe care îl putem face. Altfel, dăm în derizoriu. Sunt sigură că toate ați văzut, pe plajă, alegeri neinspirate de costum: prea strâmt, prea larg, imprimeul care nu avantajează, prea decupat etc. Vreți să arătați ca ele? Nu? Bun, atunci, ce ziceam mai sus? Da, echilibru. Vă cunoașteți calitățile, așa că alegeți ceva care să le pună în evidență, fiți atente și la imprimeu și, cu capul sus, veți putea păși cu încredere pe podiumul mării: plaja. Nu mai știu unde am găsit acest citat, însă mi-a plăcut și vi-l las și vouă: „Summer is a revolution for people to love their bodies.” Ce ziceți de acest costum care-mi place mie de la SevenSins.ro? Culoarea neon pune foarte frumos în evidență bronzul și-mi place și forma cupelor sutienului, formă care am constatat că mă avantajează pe mine (mi se pare că alungește gâtul). Ah, era să uit: să știți că slipul tip tanga nu avantajează pe nimeni și este și vulgar. Personal, mi se pare mult mai atrăgător un „funduleț” acoperit și care doar se insinuează de acolo. 😛

  • Tot legat de plajă și de păcatele observate acolo, vreau să vă spun că a face plajă topless nu e doar prea mult, este și nesănătos. Toți doctorii cu care am vorbit, recomandă purtarea de sutien la plajă deoarece sânii sunt extrem de sensibili. Potrivit medicilor, predispoziția la cancer este ridicată în rândul femeilor care fac plajă fără sutien. Atât la cancer de piele, cât şi la cancer mamar. Toate ne dorim un bronz cât mai uniform, fără urme de bretele de sutien, dar eu zic că e mult mai importantă sănătatea. Aveți grijă de voi!

  • La mare sau la piscină, toate vrem să arătăm ca ieșite din reviste de modă și dăm fuga la epilat în ultima oră înainte de plecare. Nu e bine. Pielea este traumatizată deja în urma depilării, nu e bine să o mai supunem și la soare puternic și, poate, și fără protecție solară! Programați-vă la epilat cu 2 zile înainte de plecare și așa veți acorda pielii timp suficient să se recupereze. Ea chiar arată mult mai bine și este mai catifelată după 2-3 zile de la epilare, nu în aceeași zi. Iar voi vă puteți bucura cu adevărat de timpul liber și distra fără să vă stea nimic în cale.

  • Ah, era cât pe ce să uit de machiajul abundent pe care îl poartă unele fete și vara și iarna, consecvent, fără întrerupere. Fetelor, nici nu știți cât de tare mă abțin să nu râd când văd câte-o fată, vara, în tramvai sau autobuz, transpirată toată și cu fondul de ten făcut praf pe față, eyeliner-ul negru nelipsit pe ochi, de fapt pe tot ochiul și cu buzele pline de mai știu eu ce culoare… Dar, vă jur, vara asta nu o sa mă mai abțin și o să râd când mai dau cu ochii de așa specimene, poate pricep și ele ceva… Hai, măi fetelor, vara, cu așa căldură mare ca în ultimii ani, voi mai apelați la fond de ten?! Măcar căutați unul cu finiș mat și pe care să-l reaplicați la 2-3 ore, altfel, vă jur, o să râd de voi prin tramvai când vă văd! :)) Lăsați tușul ăla negru pentru iarnă dacă țineți morțiș să-l aveți pe ochi, apelați la un fard maroniu, ceva mai natural… Alegeți un ruj hidratant și dacă se poate chiar cu SPF… ce, buzele sunt ocolite de radiațiile solare? Nici gând! Și ele au nevoie de protecție, la fel ca orice altă parte a corpului descoperită. Și alegeți nuanțe blânde, nuanțe care să vă pună în evidență bronzul… arămiu, auriu, nude-uri… Liber la naturalețe!
  • Pe principiul „Less is more” și nu zic asta ca să vă îmbrăcați cât mai sumar vara, ținuta voastră ar trebui să fie cât mai aerisită, mai simplă, lejeră, fără multe accesorii, brățări, inele, franjuri sau tocuri de 10 cm. Alăturarea inspirată a unor piese simple nu dă greș pe nicio siluetă. Nu mai purtați negru sau culori închise, nu v-ați săturat de negru toată toamna, iarna și poate și primăvara dacă e ca cea de acum, ploioasă? Sau când văd gențile negre de piele vara, mă apucă nu știu ce. Alegeți albul, este nemaipomenit pentru vară, nici nu atrage razele soarelui, pune în evidență bronzul și e și foarte „curat”. Alegeți culori deschise, care vă plac vouă, alegeți texturi ușoare, adecvate verii și căldurii, chiar și la genți. Alegeți un parfum proaspăt față de cel preferat în anotimpurile reci, să vă insufle energie și să vă împrospăteze. Un parfum potrivit îți creează instant o dispoziție bună. Liber la manichiura și pedichiura colorată. Cu bun gust. Și, ultimul dar cel mai important, nu uitați de duș ori de câte ori e nevoie!
  • Și pentru că stilul nu este doar în exterior, nu uitați de citit. Alegeți ce cărți vă plac, vă atrag, cărți să fie. Mai ales în concediu, puteți să recuperați. O carte bună te educă. O femeie frumoasă, cu stil este neapărat inteligentă și cu un interior bogat. 

Acestea fiind zise, vă invit să-mi spuneți, în comentarii, ce alte păcate de stil mai cunoașteți sau de care v-ați lovit.

Aveți grijă de voi!

Liber la înghețată! 

 

4 comentarii la „Stil de vară fără păcate

  1. Informațiile acestea sunt perfecte pentru sezonul de afara! Ar fi bine sa le vadă cât mai multe persoane, că stilul le lipsește multora! 😁

  2. „O femeie frumoasă, cu stil este neapărat inteligentă și cu un interior bogat.” Foarte frumos spus. Sunt niste sfaturi nu doar de stil, ci si de bun simt, de care ar trebui sa tina cont toate femeile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *