Ziaja, Concentrated nourishing cream SPF 20

       În episodul al doilea, vă voi prezenta crema de zi cu factor de protecție solară 20: Ziaja Concentrated nourishing cream UVB+UVA SPF 20 medium protection, cremă care face parte tot din gama Olive leaf, ca și bifazicul din primul episod. 

    Această gamă, Olive leaf, este creată la cea de-a 25-a aniversare a companiei Ziaja. Este recomandată celor cu piele uscată și/sau normală, având proprietăți intens hidratante și regenerative, în principal datorită ingredientului activ – extractul din frunze de măslin. Crema este, într-adevăr intens hidratantă, dar și ușoară în același timp. Intră repede în piele. Mirosul este unul floral, plăcut, care dispare după o vreme. Oferă protecție solară completă UVB și UVA, datorită unor filtre chimice, cu care eu nu mă prea împac. Adică nu-mi irită tenul și nici nu-mi cauzează altceva, pur și simplu nu mă simt eu confortabil cu ele. 

       Consistența este ok, nici lichidă, nici densă, potrivită. Are culoarea albă, după cum vedeți în poze, dar pe față nu rămân urme albe. Urme albe rămân, de obicei, la cremele care conțin filtre solare minerale. Protecția 20 este o protecție medie, zic ei. Eu zic că e mică, pentru mine un SPF mai mic de 30 nu prea contează. Dar fiindcă e iarnă și razele soarelui nu sunt atât de puternice, acest SPF merge. Deși razele soarelui sunt reflectate de zăpadă (care tocmai s-a topit), avem nevoie de un SPF 30 chiar și iarna. Părerea mea. 

     Vestea bună despre această cremă este că abundă de ingrediente hidratante: vitamina E, glicerină, ulei de măsline, unt de shea, panthenol (vitamina B), extract din frunze de măslin și altele. Așa că, mie mi se pare potrivită pentru un ten uscat. Eu am tenul normal/mixt și mi se pare prea grasă. Tenul îmi lucește de la aplicare. Bineînțeles că acest aspect se poate remedia cu aplicarea unei pudre peste cremă. Și chiar așa am și folosit-o. Săptămânile trecute, cu ger, această cremă a fost exact ce a avut nevoie tenul meu, pentru a rămâne hidratat. Și o folosesc ori de câte ori simt nevoia de un plus de hidratare. E nemaipomenită la capitolul hidratare. După cum spun producătorii, extractul din frunze de măslin previne și pierderea de apă din piele. Ultima parte a listei de ingrediente nu e bună deloc, conținând câțiva iritanți, deși sunt în cantități mici, fiind la finalul listei. Așadar, dacă aveți tenul uscat sau simțiți nevoia unei extra hidratări, puteți încerca această cremă. E super hidratantă. 

Ați încercat această cremă?

💚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *